Sunday, January 20, 2013

Grey, denim and lilac

Pěkný zimní den!


Ja vám nějak nestíhám fotit. Nejdřív to bylo tím, že s nástupem zimy a zkrácením dnů jsem prostě nestíhala fotit, když jsem do práce (stáž) odcházela samozřejmě na poslední chvíly a za šera a vracela se za tmy. A teď je zkouškové a já pro změnu téměř nechodím ven ve snaze se řádně připravit na zkoušky. Ke všemu je tam stejně hrozná zima. To je fakt zváštní věc – 3 °C pod nulou v Bruselu jsou asi tak stejně studené jako -10 °C v Praze. Prý je to vyšší vzdušnou vlhkostí – daň za přímořskou polohu. Ale belgičané jsou na svou lezavou zimu zvyklí. Je pravda, že když jim vyprávím, že v Čechách máme v zimě běžně víc jak - 10°C pod nulou, tak se upřímně děsí. Na druhou stranu je pravda, že zatímco já se halím do zimních kabátů a neobuji si boty, které sahají níž než po kotník, Belgičanky si k takovému kabátu, jaký já mám na fotce, klidně vezmou balerínky. Samozřejmě bez ponožek. Nechápu. A pro změnu v létě lze často vidět letní šaty s kozačkami. Na holých nohách. Tak to už vůbec nechápu. Asi se jim nepotí nohy.
No nic. Protože z výše uvedených důvodů se vlastně nikam nevypravuji a byt opouštím pouze za ůčelem pořízení nutného proviantu (a krátkých zdravotních procházek, aby se neřeklo), vžydcky na sebe akorát něco hodím a jdu. Ale aby jste si nemyslely (i), že na vás nemyslím, tak jsem vyfotila alespoň ten “nakupovací” (proto ta taška) outfit. Není to nic extra, ale šedá a fialová a hlavně lila patří mezi mé oblíbené kombinace barev.
A v čem chodíte nakupovat vy?

Kristýna




Hello!


Somehow I haven't managed to take photos during last weeks. First - I didn't have time to make photos since the winter began and days are shorter as I was usually running late for work (internsip) while the daylight was still weak and afternoon, when I was getting home it was already gone. And now there is the exam period and I am staying home all day long in order to learn something. Besides that the weather is cold. It is really strange  – 3 °C under the the zero in Brussels are as same cold as – 10 °C in Prague. It should be caused by the higher humidity of air - the tax for the seaside location. But Belgians are used to their winters. It is true that they are almost scared when I tell them it is normal to have more than – 10 °C in my country. On the other site - it is true that when I am covering myself with coat and don't wear any shoes which end below my ankle, Belgian girls are wearing ballerinas - with the similar coat I am wearing on the picture. Without socks off course. I don't get it. And in the summer you can see girls in dresses and boots. Also without socks or anything similar. This I don't get at all. Their feet don't sweat probably.
Anyway as  I almost don't leave my flat I don't dress up much. Just when I have to buy some food (or make a short health walks) I take the first clothes and go. But I don't want you to think I don't care about you, so I made at least the picture of another "shopping" outfit. It is not anything extra, but the combination of grey and lilac is my favorite.
And what do you wear for shopping?

Kristyna





No comments:

Post a Comment