Wednesday, May 8, 2013

Where to Shop Cheap Clothes In Brussels

Dobrý večer dámy!

dnes pro Vás mám tip na jeden malý obchůdek v Bruselu, poblíž stanice "Port de Namur". Není to nic světového, z venku připomíná náš menší "vietnamský" obchod s oblečením, v Bruselu tedy spíš "marocký" obchod s oblečením. Což také je. Nebo alespoň byl, pokud si dobře pamatuji. Od ostatních podobných obchodů (alespoň z těch, co jsem viděla) se ale přeci jen trochu liší - nemá totiž identické zboží jako v jiných obchodech. Jasně, pokud zrovna v těchto obchodech frčí strakaté jako harémové kalhoty, najdete je i tady. To se Vám ale víc vyplatí koupit si je na trhu na Clemencau (proberu příště), protože když je mají všude, tam je budou mít také a klidně o půlku levnější.


Takže co tady mají? Krom běžných věcí za cca 10 a víc zde pokaždé najdete stojany s věcmi ve slevě, většinou za 2 , 3 a 5 , někdy však již za 1 . Samozřejmě, že to není žádná super kvalita a bavlněné tričko člověk musí chvíli hledat, ale na pořízení "experimentálních" kusů na občasné nošení, jako je třeba tato košile s výraznými rameny, nebo toto bavlněné triko s Londýnským motivem, je tento obchod ideální. Také se mi stalo, že jsem našla trička například značky cache-cache, což nění špatné. Přiznávám se, že odsud mám ještě několik dalších kusů, které zde na blogu zatím nebyly zveřejněny.

A kde že to je? Na Chaussée d'Ixelles (vlámsky se ulice jmenuje Elsensesteenweg) číslo 140. Zkusila jsem vložit malou mapku, tak snad to bude fungovat. Chausseé d'Ixelles je nákupní ulice, kde naleznete obchody jako H&M, Mango, Vero Moda atd. Tento obchod je trošku dál - 650 metrů od zastávky metra Port de Namur. Blíž k obchodu jezdí autobus číslo 54 a 71. Jo a má jednu výhodu - snad jako jediný zavírá až v půl 7, narozdíl od všech ostatních, které zavírají v 6. A když se v Belgii zavírá obchod v 6, znamená to, že v 6 je prázdný, takže počítejte s tím, že k pokladnám Vás poženou již kolem třičtvrtě...

Níže najdete fotku obchodu a v pravé dolní části koláže také přilehlé okolí s autobusovou zastávkou v období Vánoc. Pokud dojdete až sem, obchod jste pravděpodobně minuli.

Poznámka
Pokud jste v Bruselu poprvé, mám pro Vás pár rady týkajících se hromadné dopravy:

  • Vyplatí se koupit si vícecestný lístek (naposledy 10 cest za 13.50€), kde jedna cesta platí hodinu a můžete si libovolně přestupovat, akorát si musíte lístek cvaknout v každém dopravním prostředku. Nebojte, dokud neuběhne hodina od prvního cvaknutí, další cesta se neodečte. Další možnost je koupit si celodenní nebo třídenní lístek (cca 9€), pokud máte v plánu hodně cestovat.
  • Na větších zastávkách metra je k dispozici zdarma mapka hromadné dopravy se zakreslenými linkami tramvaje, autobusu i metra.
  • Všechny zastávky jsou brány jako na znamení, pokud tedy budete čekat na autobus a nemávnete na něj, může se klidně stát, že Vás mine bez zastavení. To samé platí uvnitř autobusu, hledejte modré tlačítko pro výstup.
  • Lístek si vždy označte. Revizory sice poznáte už zdálky, nicméně utéct se jim prakticky nedá, je jich několik, připomínají úderné komando a pokuty jsou vysoké.

Užijte si nakupování,

Kristýna

Vlevo a vpravo nahoře obchod, vpravo dole zastávka nad křižovatkou kousek od obchodu (Vánoční výzdoba).
Left and upper right - the shop, low right - bus stop above the crossings near the shop (Christmas time)

Hello Ladies!

Today I will give you a tip where you can shop some cheap clothes. It is a small shop in Brussels, close to the "Port de Namur" station. It is not anything fancy and the shop reminds our (Czech) "Vietnamese" clothing shops, in Brussels more likely a "Moroccan" clothing shops. And that is it. But there is a difference in comparison to other Moroccan shops - at least to those I visited - the gods they sell is a bit different.Off course when the colorful "harem" style trousers all hit all over Brussels, they are gonna sell them too. But if you would like to buy them I would recommend you to go to the Clemencau market (more in future post) and buy them there as everything is up to half the price cheaper there.

So what can be find in this shop? Except the normal stuff for 10€ and more you can always find there some discounted clothes - usually for 2 , 3 or 5 , sometimes even for 1€. Off course the quality is not great and you have to look for the top made of cotton, but it is great for shopping for "experimental" pieces like this shirt with huge shoulders or this cotton T-shirt with picture of London. Once I found a cache-cache top, which is not so bad. To tell you the truth - I bought there several pieces which were not presented here on blog yet.

And where is it? At  Chaussée d'Ixelles (in Flemish the street is called Elsensesteenweg) number 140. I tried to insert a small map bellow, so I hope it works. Chaussée d'Ixelles is a shopping street where you can find the shops like H&M, Mango, Vero Moda, etc. This shop is a bit further - 650 meters from the underground station Port de Namur. There is a bus stop closer to the shop - the buses 54 and 71 go there. And this shop has one advantage - it closes at 6:30 pm, while all the other shops close at 6 pm. And if the Belgian shop closes at 6 pm it means that by that time it is empty. 

Above you can see the picture of the shop and nearby stop.



Note
If it is your first time in Brussels I have some tips regarding the public transport for you:
  • It is worth it to buy more rides ticket (last time it was 10 way for 13.50€). One "ride" expires after 1 hour and you can change as you want, you just have to mark the ticket in each public transport vehicle you use. Another possibility is to buy whole day or 3 days (about 9 )ticket if you plan to travel a lot.
  • You can get free public transport map at each bigger underground station. It is useful as there are all the underground, tram and bus lines.
  • If you want the bus driver to stop at your stop, you have to give him a sign. Otherwise it is probable the bus will just pass without stopping and you would have to wait for another one. The same applies inside the bus - look for the blue button.
  • Always mark your ticket. Controllers are easy to recognize, but hard to escape, as there are lot of them and they remind some kind of task force. And the fines are high.
Enjoy shopping!

Kristýna

<iframe width="425" height="350" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="https://maps.google.be/maps?f=q&amp;source=s_q&amp;hl=en&amp;geocode=&amp;q=Chauss%C3%A9e+d'Ixelles,+Ixelles+140&amp;aq=t&amp;sll=50.805935,4.432983&amp;sspn=1.492723,3.532104&amp;ie=UTF8&amp;hq=&amp;hnear=Elsensesteenweg+140,+1050+Elsene,+Brussel&amp;t=m&amp;z=14&amp;ll=50.834147,4.365572&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="https://maps.google.be/maps?f=q&amp;source=embed&amp;hl=en&amp;geocode=&amp;q=Chauss%C3%A9e+d'Ixelles,+Ixelles+140&amp;aq=t&amp;sll=50.805935,4.432983&amp;sspn=1.492723,3.532104&amp;ie=UTF8&amp;hq=&amp;hnear=Elsensesteenweg+140,+1050+Elsene,+Brussel&amp;t=m&amp;z=14&amp;ll=50.834147,4.365572" style="color:#0000FF;text-align:left">View Larger Map</a></small>

No comments:

Post a Comment